Οφέλη της Hatha Yoga

Γιατί όμως έχει γίνει τόσο αποδεκτή και δημοφιλής στο σύγχρονο Δυτικό Κόσμο;

Α.Σ. Έκρηξη Πατρών - Hatha YogaΜα φυσικά λόγω των ωφελειών της στον άνθρωπο και συνεπώς στην κοινωνία γενικότερα. Η συστηματική άσκησή της, προσφέρει στον ασκούμενο μυϊκή ευλυγισία και δύναμη αλλά επίσης αναπτύσσει την ικανότητα της συγκέντρωσης. Μας βοηθάει να δούμε τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία, μας υπενθυμίζει την αρχή της μη βίας (ahimsa) και πως μπορούμε να την υιοθετήσουμε και να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Μας κάνει να αισθανόμαστε ψυχικά δυνατοί και ότι έχουμε ισχυρή θέληση, δύο πολλοί σημαντικοί παράγοντες για να νιώθει κάποιος αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Επίσης, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ασθένειες που είναι τόσο συχνές σήμερα όπως υψηλή πίεση, αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτης, πεπτικά προβλήματα, ημικρανίες, κατάθλιψη αλλά και μυοσκελετικά προβλήματα (κύφωση, σκολίωση, αυχενικό σύνδρομο, προβλήματα μέσης κτλ), αρθρίτιδες, τραυματισμούς. Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή όλων μας. Με λίγα λόγια, η Hatha Yoga είναι μια επιστήμη του σώματος και του πνεύματος η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές. Βλέποντας κανείς τις πρακτικές και τους στόχους της λίγο πιο βαθιά, μπορεί να παρατηρήσει ένα σύστημα εσωτερικής εξερεύνησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Γιατί όλο και περισσότερος κόσμος απευθύνεται σε εξειδικευμένα στούντιο Yoga όπως ο Α.Σ. Έκρηξη Πατρών για την άσκησή του;

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές τις Yoga σωστά, σεβόμενοι το σώμα μας και τον εαυτό μας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αποφύγουμε οποιονδήποτε ενδεχόμενο τραυματισμό. Θα πρέπει εξειδικευμένο προσωπικό να μας μαθαίνει σωστά τις ασκήσεις και να τις εκτελούμε με ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση για μπορέσουμε να ωφεληθούμε από τη Yoga. Επίσης, ο Δάσκαλος της Yoga είναι το άτομο που σου μεταφέρει τη γνώση και σε μαθαίνει να κάνεις σωστά όλες τις στάσεις στη Yoga (asana), σε διδάσκει για τη φιλοσοφία της Yoga και σε μαθαίνει πως να δυναμώσεις κάθε σημείο στο σώμα και να ισορροπήσεις το νου σου.

 

Scroll Up