Μοντέρνος Χορός

Α.Σ. Έκρηξη Πατρών - Μοντέρνος χορός

Ο μοντέρνος χορός είναι ιδανικός όχι μόνο για να γυμναστείτε αλλά και για να εκφράσετε όλα όσα νιώθετε. Είναι ιδιαίτερος, δυναμικός, εκκεντρικός, συναρπαστικός. Νιώθεις να σε απελευθερώνει και γι’ αυτό περνάς καλά. Ο μοντέρνος xορός δεν έχει τόσο αυστηρές γραμμές στην κίνηση όπως για παράδειγμα το κλασικό μπαλέτο. Η έκφραση είναι προσωπική υπόθεση κάθε χορευτή, χορογραφικά όμως, ακολουθεί ένα πνεύμα ομαδικότητας. Η αίσθηση της ομάδας και ο συγχρονισμός με τους υπόλοιπους είναι από τα ουσιαστικά προτερήματα.

 

Α.Σ. Έκρηξη Πατρών - Μοντέρνος χορός

Οι φόρμες (δηλαδή οι στάσεις του σώματος) του μοντέρνου χορού είναι πιο ελεύθερες από αυτές του κλασικού, παρόλο που τις χρησιμοποιεί ως βάση, γι’ αυτό και είναι πιο οικείος στους περισσότερους. Υπάρχουν πολλά είδη μοντέρνου χορού, όπως για παράδειγμα το hip hop, το street dance κ.ά. με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς σε οποιαδήποτε ηλικία –εφόσον δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας– αφού η ένταση της προπόνησης προσαρμόζεται στις ανάγκες του χορευτή.

Α.Σ. Έκρηξη Πατρών - Μοντέρνος χορόςΤα οφέλη είναι πολλά, καθώς ο χορός γυμνάζει όλο το σώμα προσφέροντας άνεση στην κίνηση και ευελιξία, ενώ επιπλέον μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το άγχος και να εκτονωθούμε. Ένα κορμάκι και ένα κολάν είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ. Οι χορευτές ασκούνται ξυπόλητοι, καθώς ο μοντέρνος χορός θεωρείται γήινος και η επαφή με το πάτωμα αναγκαία, σε αντίθεση με τον κλασικό, που ο χορευτής πατάει στις μύτες. Μαθήματα μοντέρνου χορού γίνονται σε όλες σχεδόν τις σχολές χορού στην Ελλάδα.

Scroll Up