Οφέλη του Kick Boxing

 

Το kick boxing γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες. Ιδιαίτερο όφελος και αποτέλεσμα του, είναι η βελτίωση στην ισορροπία και στην ευλυγισία, ενώ βελτιώνει τα αντανακλαστικά και τη νευρομυϊκή συναρμογή, δηλαδή το συντονισμό των νευρικών ερεθισμάτων από τον εγκέφαλο και της κίνησης των μελών του σώματος. Επίσης ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το καρδιαναπνευστικό σύστημα και αυξάνει τον μεταβολισμό και παράλληλα προσφέρει σύσφιγξη και τόνωση των μυών.

Εκτός των σωματικών προσφέρει και πνευματικά οφέλη που, επιδρά θετικά και στον ψυχολογικό τομέα, αφού τα χτυπήματα που περιλαμβάνει μας βοηθάνε να εκτονώνουμε την ένταση και το άγχος και τονώνει την αυτοπεποίθηση μας, αυξάνοντας όπως όλες οι πολεμικές τέχνες το αίσθημα ασφάλειας έναντι απρόβλεπτων κινδύνων και επιθέσεων.

Το kick-boxing είναι πάθος, είναι διασκέδαση, είναι τρόπος ζωής! Είναι γεγονός ότι το άθλημα αυτό ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη. Δεν έχει όμως αυτοσκοπό την επίθεση και την εξολόθρευση του αντιπάλου. Αφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση συγκεκριμένης κινησιολογίας σε συγκεκριμένο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας λακτίσματα και κινήσεις πυγμαχίας.

 

Το kickboxing απευθύνεται σε όσους θέλουν:

  • να μάθουν μια πολεμική τέχνη
  • να κάνουν μια έντονη μορφή γυμναστικής
  • να αδυνατίσουν
  • να γυμναστούν αλλά δεν ενδιαφέρονται για τα «κοινά» ομαδικά αερόβια προγράμματα ή τα «όργανα» του γυμναστηρίου.
Scroll Up